Braškių dieta |
|
Vasara galime mėgautis braškėmis. Šios uogos ne tik labai skanios, aromatingos, bet ir naudingos mūsų organizmui. Jose gausu organinių rūgščių, vitamino C, geležies, kalio ir kt. vertingų medžiagų. 140 g braškių (8 vidutinio dydžio uogos) turi tik 7 g cukraus ir 45 kalorijas.
Vertingiausios uogos yra iš nuosavos braškių lysvės. Deja, jų sezonas trunka neilgai: nuo 3 iki 4 savaičių.
Braškių dieta naudinga sergant inkstų (išvalo iš jų smėlį), kepenų ligomis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, tinka osteochondrozės profilaktikai bei stingant vitaminų. Braškių dietos laikomasi savaitę. Laikantis šios dietos, kas dieną reikia išgerti 2 – 3 puodelius žaliosios arbatos.
Braškių dietą geriausiai pradėti nuo pirmadienio. Pirmą dieną per kelis kartus reikia suvalgyti 1 kg braškių, antrą ir trečią dienomis – po 1,5 kg, ketvirtą dieną – 2 kg, likusiomis dienomis kiekį reikia mažinti, penktą ir šeštą dienomis – po 1,5 kg, septintą dieną – 1 kg braškių.
Valgant braškes reikia jas kuo ilgiau kramtyti, neskubėti nuryti. Po dietos prie įprasto maisto reikia grįžti pamažu – porą dienų geriau valgyti tik daržoves, vaisius, košes.
Prieš pradedant šių uogų dietą reikia įsitikinti ar nesate alergiški braškėms. Net ir sveikiems žmonėms braškių dieta gali sukelti tam tikrų negalavimų (silpnumą, gali krėsti šaltis) – tai požymis, kad organizmas valosi.
Nuotraukos autorius: | „Gamma“ |
Ana
ieva
inge
jul
Beje, vienas jau savam amžiuj vyras jos kasmet laikosi organizmui pravalyt- iš jo ir kilo mintis pasieškot šios dietos.
Žinoma, visų organizmai labai skirtingi, kaip ir charakteris! Kas tinka vienam, kitam gali būti visai nepriimtina.
Bet po visų dietų ši ir "Pietų paplūdymio" (tik tai jau gyvenimo būdo pakeitimas, kuriuo reiktų domėtis išsamiau - knygoje) yra nepakeičiamos.