Dietos A-Ž      

Dieta, sergant gastritu

Skaityti komentarus (9)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

 

Maistą reikia ruošti taip, kad sergančiam organui būtų suteikiama maksimali ramybė ir kad būtų išvengiama per didelio skrandžio sulčių išsiskyrimo. Maistas turi neutralizuoti išsiskiriančią druskos rūgštį, nedirginti skrandžio ir žarnyno gleivinės.

Dietos sergant gastritu meniu:

Gėrimai – arbata su pienu, kakava ir kava su pienu arba grietinėle.

Duonos gaminiai – balta duona ir džiuvėsiai, paprasti (nepagerinti), pyragai ir sausainiai.

Užkandžiai – neaštrus sūris, dietinės dešrelės, neriebus kumpis, neriebi rūkyta dešra, gerai išmirkyta silkė, rūkyta neriebi žuvis.

Pienas ir jo produktai – liesas pienas, kefyras, jogurtas, šviežia nerūgšti varškė, varškės sūris, sausas ir sutirštintas pienas gėrimams ir patiekalams, grietinėlė, sūreliai, acidofilinis pienas.

Riebalai – grietinėlės sviestas, rafinuotas alyvuogių, saulėgrąžų aliejus.

Kiaušiniai ir jų patiekalai – minkštai virtas kiaušinis, kiaušiniai ant garų.

Sriubos – įvairios sriubos su mėsos, žuvies, grybų sultiniu ir daržovių nuovirais su smulkiai pjaustytomis ar trintomis daržovėmis ir trintomis kruopomis, burokėliais.

Mėsos ir žuvies patiekalai – malta neriebi jautiena, veršiena, aviena, kiauliena, vištiena, žuvis, virti žuvies ar vištos gabaliukai.

Kruopų ir makaronų gaminiai – įvairios trintos košės, pudingai, smulkinti virti makaronai.

Daržovės ir žalumynai – gerai išvirtų daržovių (špinatai, moliūgas, agurotis, pomidorai be odelės, žalieji žirneliai, šparagai, morkos, burokėliai) košė, iš žalių daržovių – salotos, svogūno laiškai, krapai, petražolės.

Uogos – saldžios rūšys (braškės, avietės, žemuogės).

Vaisiai – virti, trinti ar kepti minkšti, saldūs vaisiai.

Saldūs patiekalai – kremas, želė, kisielius, trinti kompotai iš saldžių uogų ir vaisių.

Padažai ir prieskoniai – mėsos, žuvies, grietininiai padažai, lauro lapai labai mažais kiekiais, cinamonas.

Draudžiama:

Alkoholiniai gėrimai, švieži duonos gaminiai, žirniai, pupos, lęšiai, stori makaronai, kieti sūriai, kepti kiaušiniai, riebi mėsa, kepta mėsa, mėsos gaminiai su daug prieskonių ir riebalų (tame tarpe ir žuvies bei mėsos konservai), keptos bulvės, kopūstai, ropė, ridikai, svogūno galva, nesunokę vaisiai, vaisiai su odele, kiaulienos ir avienos taukai, lydyti taukai, grietinė, šokoladas, saldainiai, juodas ir raudonas pipiras, krienai, garstyčios ir kiti aštrūs prieskoniai.

   
  Straipsnio komentarai (9)
daugiau
2017-04-16 19:53
jovita
Dieta, sergant gastritu

Skaityti komentarus (8)
Rekomenduok draugui
Spausdinti



Maistą reikia ruošti taip, kad sergančiam organui būtų suteikiama maksimali ramybė ir kad būtų išvengiama per didelio skrandžio sulčių išsiskyrimo. Maistas turi neutralizuoti išsiskiriančią druskos rūgštį, nedirginti skrandžio ir žarnyno gleivinės.

Dietos sergant gastritu meniu:

Gėrimai – arbata su pienu, kakava ir kava su pienu arba grietinėle.

Duonos gaminiai – balta duona ir džiuvėsiai, paprasti (nepagerinti), pyragai ir sausainiai.

Užkandžiai – neaštrus sūris, dietinės dešrelės, neriebus kumpis, neriebi rūkyta dešra, gerai išmirkyta silkė, rūkyta neriebi žuvis.

Pienas ir jo produktai – liesas pienas, kefyras, jogurtas, šviežia nerūgšti varškė, varškės sūris, sausas ir sutirštintas pienas gėrimams ir patiekalams, grietinėlė, sūreliai, acidofilinis pienas.

Riebalai – grietinėlės sviestas, rafinuotas alyvuogių, saulėgrąžų aliejus.

Kiaušiniai ir jų patiekalai – minkštai virtas kiaušinis, kiaušiniai ant garų.

Sriubos – įvairios sriubos su mėsos, žuvies, grybų sultiniu ir daržovių nuovirais su smulkiai pjaustytomis ar trintomis daržovėmis ir trintomis kruopomis, burokėliais.

Mėsos ir žuvies patiekalai – malta neriebi jautiena, veršiena, aviena, kiauliena, vištiena, žuvis, virti žuvies ar vištos gabaliukai.

Kruopų ir makaronų gaminiai – įvairios trintos košės, pudingai, smulkinti virti makaronai.

Daržovės ir žalumynai – gerai išvirtų daržovių (špinatai, moliūgas, agurotis, pomidorai be odelės, žalieji žirneliai, šparagai, morkos, burokėliai) košė, iš žalių daržovių – salotos, svogūno laiškai, krapai, petražolės.

Uogos – saldžios rūšys (braškės, avietės, žemuogės).

Vaisiai – virti, trinti ar kepti minkšti, saldūs vaisiai.

Saldūs patiekalai – kremas, želė, kisielius, trinti kompotai iš saldžių uogų ir vaisių.

Padažai ir prieskoniai – mėsos, žuvies, grietininiai padažai, lauro lapai labai mažais kiekiais, cinamonas.

Draudžiama:

Alkoholiniai gėrimai, švieži duonos gaminiai, žirniai, pupos, lęšiai, stori makaronai, kieti sūriai, kepti kiaušiniai, riebi mėsa, kepta mėsa, mėsos gaminiai su daug prieskonių ir riebalų (tame tarpe ir žuvies bei mėsos konservai), keptos bulvės, kopūstai, ropė, ridikai, svogūno galva, nesunokę vaisiai, vaisiai su odele, kiaulienos ir avienos taukai, lydyti taukai, grietinė, šokoladas, saldainiai, juodas ir raudonas pipiras, krienai, garstyčios ir kiti aštrūs prieskoniai.
2012-07-26 18:31
htgqrogcl
JZEFoI , [url=http://doiubgpdkysl.com/]doiubgpdkysl[/url], [link=http://etnrmoqidrzq.com/]etnrmoqidrzq[/link], http://iwyywfnzqqyo.com/
2012-07-25 17:57
xqxomuwk
bVDl25 <a href="http://pyndboxhowuk.com/">pyndboxhowuk</a>
2012-07-25 00:40
aweyuudee
5npfjH , [url=http://qtzrzhzmsbys.com/]qtzrzhzmsbys[/url], [link=http://uajqdawdxaej.com/]uajqdawdxaej[/link], http://qkzrlybjihag.com/
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio (891)

Sveiki ir gardūs pusryčiai mažiesiems (713)

Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti (782)

Kaip moterys lieknėja? (982)

Vištiena ant grotelių! Kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas (955)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (825)