Dietos A-Ž      

Levo Chazano dieta

Skaityti komentarus (23)
Rekomenduok draugui
Spausdinti

Garsioji Levo Chazano dieta, kalbama kad jos dėka moterys per mėnesį atsikrato 10 kg svorio. Tai labai efektyvi ir "protinga" dieta. Kilogramai tirpsta, nėra sunku jos laikytis, atsisakoma tik prabangių gardėsių. Maistas pilnavertis ir suderintas. Svarbiausia valgyti labai reguliariai ir tik tam tikrus suderintus misto produktus. Jos laikantis kilogrmai nebegrįžta.

Dieta sudaryta iš penkių etapų:

1 etapas - iki kol numeti 1/3 reikiamo numesti svorio.
2 etapas - prasideda numetus 1/3 reikiamo numesti svorio.
3 etapas - prasideda numetus 2/3 reikiamo numesti svorio.
4 ir 5 etapas - stabilizacijos ir palaikymo.
 
Dietai galioja labai griežti principai, rekomenduojama nenukrypti į šalį.

Valgyti tik 3 kartus per dieną lygiai tuo pačiu metu (galima tik +-15 min. paklaida);
Suvartoti ne mažiau kaip 1200 kcal per parą;
Nevartoti alkoholio, cukraus ir kitų saldiklių, taip pat silkės;
Vartoti kaip galima daugiau skysčių (arbatos be cukraus, vandens);
Būtinos kūno procedūros - spygliuočių vonios ir masažai;
Duona - ne ka tik iskepta, o pastovėjusi.
Vieną kartą savaitėje, tą pačią dieną iškrovos diena (varškiadienis):
200-250 gr. Varškės 9%
9-10 lukštenti graikiniai riešutai
2,5 v. š. Medaus
2 dideli arba 3 maži obuoliai
0.5 l pieno arba kefyro
*Valgį visai dienai suvalgyti per 5-6 kartus.
*Galima valgyti atskirai, galima sumaišyti, tik obuoliai su varške nesiderina. Galima netgi gerti pieną su medumi.
·         Garnyro kiekis nesveriamas, o naudojama normelė tai: į vienkartinę stiklinę įpilkite 6 valg. šaukštus vandens (90ml), užbrėžkite liniją ir dėkite daržovių tiek, kiek telpa iki tos ribos.
 

DIETOS MENIU

1 ETAPAS

Pusryčiai: 9 +/- 15 min. (laikas nebūtinai šitas)

Stiklinė šviežiai spaustų sulčių (~250ml.)
Vienas sumuštinis su sūriu, kuo liesesniu, arba dešra be lašinių/kumpiu. Keičiam kas antrą dieną: vieną rytą- dešra, kitą - sūris. Sūrio ar dešros storis – 8x9 mm.
Duona - bet kokia. Storis 10-11 mm, plotas – 10x10 cm, plonai tepti sviesto.

Kartą per savaitę, po varškedienio, visada tą pačią dieną, vietoje sumuštinių pusryčiams valgyti du virtus arba be riebalų keptus kiaušinius be duonos.


Pietūs: 14 +/- 15min. (laikas nebūtinai šitas)

Savo nuožiūra paruošta žuvis arba mėsa. Pagaminto patiekalo svoris 150 - 160 g, įskaitant padažą. Garnyras - normelė mažiausiai trijų rūšių šviežių daržovių (tik žirneliai gali būti konservuoti, o burokėliai ir žiediniai kopūstai - virti). Salotas galima gardinti bet kokiais prieskoniais ir žalumynais. Duonos per pietus nevalgyti. Išgerti 250 ml spaustų natūralių sulčių arba iš pakelių su užrašu "100 proc.".

Vakarienė: 19.30 +/- 15 min. (laikas nebūtinai šitas)

Pakaitomis valgomos baltoji ir raudonoji mišrainės su duona (dydis - kaip pusrytiniams sumuštiniams). Kiekis nustatomas normele. Sudėtis - griežtai reglamentuojama, todėl pirktos parduotuvėje netinka. Vakarienės metu išgeriama 250 ml kefyro, pieno ar kito nesaldaus gėrimo.

Baltos mišrainės sudėtis: virta bulvė, mėsa arba dešra, konservuoti žirneliai, kiaušinis, raugintas agurkas. Pagardas - 2 a. š. grietinės arba majonezo.

Raudonoji mišrainė: virta bulvė, burokėlis ir morka, raugintas kopūstas ir raugintas agurkas, svogūnas. Pagardas - 2 a. š. aliejaus. Prie šios mišrainės valgomi arba 1 valg. šaukštas žuvies konservų, arba 3-4 šprotai.


Per visą dieną tarp valgymų leidžiama išgerti iki 2 l skysčių, per varškiadienį - iki 3 l: kavos ir arbatos be priedų, mineralinio gazuoto ir negazuoto vandens. Leidžiama kramtyti becukrę gumą, rūkyti.

Sudarydami savaitės maitinimosi grafiką, pirmiausia pasirinkite varškės dieną, nes po jos kitą dieną būtina pusryčiams valgyti kiaušinius, pietums - žuvį, vakarienei - baltą mišrainę. Po to grafikas toliau dėliojamas pakaitomis derinant produktus.

Meniu pvz:

Pirmadienis: Sumuštinis su mėsa + žuvis + balta mišrainė
Antradienis: Sumuštinis su sūriu + mėsa + raudona mišrainė
Trečiadienis: kaip pirmadinį
Ketvirtadienis: kaip antradienį
Penktadienis: varškiadiensis
Šeštadienis: kaip pirmadienį, bet ryte kaiušiniai
Sekmadienį: kaip antradienį

***

2 ETAPAS

Nuo 2-ojo lieknėjimo etapo prieš miegą po vieną kapsulę geriami bet kokios rūšies multivitaminai su mikroelementais, taip pat rekomenduojama 10-12 masažo procedūrų per mėnesį ("Šarko", LPG arba povandeninis).

Du kartus per savaitę vietoje vakarienei skirtų mišrainių valgomi 4 nesaldūs sausainiai, 50 g varškės sūrelio be glaisto, 3 arbat. šaukšteliai razinų ir 250 ml kefyro arba pieno. Būtina sąlyga - šios vakarienės negali būti valgomos nei varškiadienio išvakarėse, nei iš karto po jo.

Per pietus mažėja geriamų sulčių kiekis, geriame tik 90 ml, tačiau prisideda vaisiai arba uogos pasirinktinai iš šių variantų: 1 apelsinas, 2 mandarinai, pusė greipfruto, 1 obuolys arba kriaušė, 80 g vynuogių, 100 g uogų be kauliukų (pvz. braškės), arba 130 g - su kauliukais (vyšnios, slyvos etc.).

***

3 ETAPAS

Pirmadienis: Sumuštinis su mėsa; žuvis su salotom + 250ml sulčių ( arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius); balta mišr. + kefyras + duona.

Antradienis: Sumuštinis su sūriu; mėsa su salotom + 250ml sulčių (arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius); raudona mišr. + kefyras + duona.

Trečiadienis: Sumuštinis su mėsa; 250g mėsos sultinys + 70g žuvies + 75ml normikė žalių daržovių + 250ml sulčių (arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius); sūrelio 50gr. + sausainukai + razinos + gėrimas be cukraus.

Ketvirtadienis: Sumuštinis su sūriu; mėsa su daržovėmis + 250ml sulčių (arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius) ; raudona mišr. su kefyru ir duona.

Penktadienis: Varškedienis

Šeštadienis: Kiaušiniai be duonos; žuvis su salotom + 250ml sulčių (arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius); balta mišr. su kefyru ir duona.

Sekmadienis: Sumuštinis su sūriu; 250g daržovių sriuba/sultinys + 70g mėsos + 75ml normikė ryžių ar grikių + 250ml sulčių (arba 90ml sulčių + obuoliukas ar koks kitas vaisius); varškės surelio 50gr. su sausainukais ir razinomis + gėrimas be cukraus.

 

 Del sultinių paruošimo, visoms kas 3 etape
KAIP VIRTI 3 ETAPO MAISTINGĄJĮ SULTINĮ
III etapas
Pirmasis - tai trečiojo etapo meniu pokyčiai, kai mažėja pietums valgomos mėsos, žuvies ir daržovių kiekis ir įvedamos sriubos. Tiesa, tai vyksta ne kasdien, o tik du kartus per savaitę.
Taigi trečiajame etape du kartus per savaitę galėsiu suvalgyti po 250 ml sriubos: vieną kartą - mėsos sultinio, kitąkart - daržovių sriubos.
Šiems patiekalams yra keliami tam tikri reikalavimai: mėsos sultinio negalima gaminti iš koncentratų, parduodamų kubeliais ar pakeliuose. L. Chazano teigimu, juose gausu įvairių cheminių priedų, o lieknėjantys žmonės juk rūpinasi tuo, ką deda į burną, ir valgo sveiką maistą.
Gydytojas rekomendavo sultinį gaminti iš veršienos ar vištienos, leido gardinti jį įvairiais prieskoniais bei žalumynais.
O štai daržovių sriuba gaminama be mėsos. Jų asortimentas neribojamas - tai gali būti ir kopūstai, morkos, salierai, žirneliai, burokėliai ir t.t. Būtinai į šią sriubą L. Chazanas liepė dėti bulvių, o kol daržovės verda, atlikti tam tikrą procedūrą su svogūnais.
"Turi į keptuvę įsipilti šlakelį aliejaus ir įsidėti gabalėlį sviesto. Tada dėti nedidelį svogūnų kiekį ir pakepinti juos tiek, kiek nori. Po to riebalus nupili, svogūnus sudedi į puodą su daržovėmis ir kiši į orkaitę kokioms penkiolikai minučių, kad skystis prisitrauktų skonio ir kvapų..." - dalijo nurodymus L. Chazanas.

Ir tai - dar ne viskas, nes tomis dienomis, kai valgysiu sriubas, keičiasi ir antrojo pietums valgomo patiekalo turinys bei kiekis: pietūs, kai valgomas mėsos sultinys, atrodo štai taip: 250 ml sultinio, mėsos arba žuvies svoris mažinamas iki 65-70 g, iki 5 valg. šaukštų mažėja ir garnyras - šviežios daržovės. Be to, būtina išgerti dar ir stiklinę šviežiai spaustų ar "šimtaprocentinių" sulčių iš pakelių, arba galima rinktis pusę stiklinės sulčių ir atitinkamą svorį vaisių. Jų normas jau buvau aprašiusi ankstesniuose dienoraščiuose.
Na, o tada, kai valgysiu 250 ml daržovių sriubos, antrojo pietų patiekalo svoris turi būti toks pat - t. y. 65-70 g, o 5 valg. šaukštus šviežių daržovių garnyrui reikia pakeisti tokiu pat kiekiu virtų ryžių arba grikių. Plius - sultys, arba sultys ir vaisiai.
Po to reikia dar išsirinkti savaitės dienas, kada šie pokyčiai pietų metu ir bus įgyvendinami. L. Chazanas daržovių sriubos valgymą rekomenduoja rinktis savaitgalio dienomis, nes jos ruošimas reikalauja daugiau laiko ir pastangų. Be to, sriubos neturėtų "atsidurti" prieš ir po varškiadienio.
Dar L. Chazanas klausė, ar aš norėčiau kruopas valgyti kartu su žuvies ar mėsos patiekalu. Aišku, kad su mėsa. Todėl peržvelgę į mano mitybos grafiką, kartu nusprendėme, kad sultinius valgysiu pietums trečiadieniais, o daržovių sriubas - sekmadieniais.
Taigi, trečią arba ketvirtą dieną po varškiadienio gydytojas siūlo papildomai išsikrauti ir maitintis bet kokiu laiku pagal vieną iš penkių siūlomų variantų:
1) kefyro diena, kai per visą dieną leidžiama išgerti tik 5 stiklines kefyro; 2) mėsos diena - 250 g virtos mėsos ir 0,5 l vaisių sulčių; 3) daržovių diena- 200 g šviežių pomidorų, 200 g agurkų, 150 g baltagūžio kopūsto, 100 g morkų, 50 g ridikėlių, 50 g salotų lapų arba rūgštynių, 65-70 g grietinės, pagardui - bet kokie žalumynai. Plius - 0,5 l daržovių sulčių; 4) duonos diena - 250 g bet kokios duonos ir 0,5 l pieno arba kefyro 5) vaisių-uogų diena - 0,9-1 kg bet kokių vaisių, uogų be kauliukų, 0,5 l pieno arba vaisių sulčių.


***

4 ETAPAS

Išbuvus III etape 1 mėn. reikia daryti papildomas iškrovas, galimi keli variantai:
*Galima jas daryti trečią ar ketvirtą dieną po varškės dienos (pagal Chazaną).
*Galima kas savaitę kaitalioti iškrovos meniu, arba visada daryti tą pačią.
*Ir būtinai nepamiršti išgerti iki 1,5l skysčių: arbatos (tik nevaisines), mineralinio, kavos ( nedaugiau 2-3 puoduku)
1. Kefyro diena - 5 stiklines
2. Mėsos diena: 250 gr. virtos mesos, +0,5 ltr. vaisiu sulciu;
3. Daržovių diena:200 gr. pomidoru; 200 gr. agurku; 150 gr. kopūstų;100 gr. morkų;50 gr. salotų arba rugštynių; 50 gr. ridikėlių arba ropių;70 gr. grietinės + žalumynai; 0,5 st. daržovių sulčių.
4. Duonos diena - 250 gr. bet kokios duonos + 0,5 l. pieno arba kefyro.
5. Vaisių, uogų diena - 900 gr. Vaisių, uogų be kauliuku +0,5 litro pieno arba vaisių sulčių.

STABILIZACIJA

Stabilizacija vyksta 1 mėn.

 

Autorius:Edieta.lt

Asmeniškai TAU dietologo sudarytas valgiaraštis
​​​​​​​​​​​​​​​​
   
  Straipsnio komentarai (23)
daugiau
2013-12-15 15:10
noriu60
siandien 6 diena pradinis svoris 68.Dabartinis 64.300 iki naujuju tikiuosi sversiu 60-61=)
2013-12-12 13:30
noriu 60
p.s per 2dienas
2013-12-12 13:29
noriu 60
as soke nesuprantu kodel taip krenta svoris.pirma karta kai laikiausi krito po 200-500gramu kasdien.o dabar per 3 dienas nukrito 3kg.nium nera kuom dziaugtis...jauciu tuoj isvis nekris keleta dienu.Sekmes visoms.si dieta geriausia=)
2013-12-10 09:51
noriu 60
laikausi nuo siandien.Gal kas prisijungs?

VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susije straipsniai  

Gardžiausi vegetariški patiekalai iš viso pasaulio (890)

Sveiki ir gardūs pusryčiai mažiesiems (713)

Saldumynai, kurių negalėtumei atsisakyti (782)

Kaip moterys lieknėja? (982)

Vištiena ant grotelių! Kitoks skonis, novatoriškas ruošimas, originalus pateikimas (955)

Pasirinkite tinkamą arbatą lieknėjimui (824)