Naujienos      
2017-01-02

Populiarėja sveikesnė ir įvairesnė duona

Rekomenduok draugui
Spausdinti

Duonos svarba lietuvių mityboje nemenksta, o šalia tradicinių jos rūšių vis labiau populiarėja ir išskirtinių receptų kepiniai. Pastaruoju metu ypač populiari yra duona be mielių, kurios pardavimai per praėjusius metus išaugo daugiau nei trečdaliu. Vis sparčiau populiarėja ir duonos gaminiai su įvairių rūšių grūdais, augę 7 proc.

„Visų rūšių duonos suvartojimas praėjusiais metais augo, tačiau ryškiausia tendencija – auganti šviežios, parduotuvėse keptos duonos paklausa. Taip pat labai aiškiai matome, kad lietuviai ieško maistiniu atžvilgiu vertingesnių duonos gaminių ar pritaikytų specifinei mitybai. Pavyzdžiui, populiarėja veganiški kepiniai. Ypač dažnu pirkėjų pasirinkimu tapo duona ar batonai be mielių bei 5-7 grūdų ar pilno grūdo duona“, – sako prekybos tinklo „IKI“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.

Pasak jos, augančią šviežios parduotuvėse keptos duonos paklausą daugiausiai lemia tai, kad žmonės vis labiau linkę nusipirktus duonos gaminius suvartoti iš karto, tam tikros rūšies duoneles pirkti specialiai vienam ar kitam namuose ruošiamam patiekalui pagardinti. Be to, į parduotuves pirkėjai užsuka dažniau nei anksčiau, todėl nesiekia kasdieniais produktais apsirūpinti ilgesniam laikui, o verčiau renkasi kuo šviežesnius gaminius.

Anot prekybos tinklo atstovės, didesnio nei tikėtasi pirkėjų dėmesio sulaukė ir specialūs duonos receptai, kurti veganams ir siekiantiems vartoti daugiau baltymų. Pirmuoju atveju maistingų medžiagų specialaus recepto veganiškam batonėliui suteikia avižų dribsniai, saulėgrąžos, sėmenys, obuoliai, kviečių gemalai, moliūgų bei sezamo sėklos. Prekybos tinklo parduotuvėse kepamoje baltymais praturtintoje duonoje dominuoja sojų dribsniai, kviečių sėlenos, saulėgrąžos, sėmenys ir sezamai.

Šaltinis: Edieta.lt
Autorius:Edieta.lt

   
  (0)
VardasEl. paštas
Komentaras
Saugos kodas:
  Susijos naujienos  

Antibiotikų vartojimas gali lemti nutukimą (0)

Lietuvos vaikai valgo per mažai daržovių (0)

Daržovių ir vaisių vartojimas žiemą: karaliauja citrusiniai vaisiai, bulvės ir kopūstai (0)

Pilno grūdo produktai mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (0)

Ant lietuvių stalo daugėja žuvies (0)

Mokslininkai nustatė, kas ne mažiau efektyviai nei čili pipirai padeda mažinti svorį (0)